06 – 53888869 info@muko-montage.nl
Selecteer een pagina

Als er asbest is gesignaleerd in uw bedrijfspand, is het zaak om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Asbest vormt immers een risico voor de gezondheid en het versnelt bovendien het slijtageproces van uw dak. Het verwijderen van asbest kunt u echter niet zomaar zelf doen. Dit moet namelijk worden uitgevoerd door een gecertificeerde partij. Kiest u ervoor om Muko Restyling in te schakelen, dan kunt u uw asbestdak laten verwijderen en direct verduurzamen, door de verwijderde materialen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven.

Het asbestdak verwijderen

De Nederlandse overheid heeft vastgesteld dat het verwijderen van asbest door een gecertificeerde specialist moet worden uitgevoerd. Het is namelijk een proces dat gebonden is aan strenge regels en waarbij een aantal verplichte fases moeten worden doorlopen.

Voor-na verwijderen asbest en renovatie dak loods

De verplichte fases bij het verwijderen van een asbestdak

Bij elke fase is een ander, gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf betrokken. De eerste stap is het opstellen van een inventarisatierapport. Op basis van dit rapport zal het asbestverwijderingsbedrijf beslissen welke asbesthoudende dakdelen verwijderd moeten worden. Uiteindelijk is het weer aan een ander bedrijf om de eindcontrole uit te voeren en om te bevestigen dat er geen asbest meer aanwezig is.

Muko Restyling kan als gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf alle asbesthoudende delen van uw dak verwijderen. Daarnaast stellen wij ook de inventarisatierapporten op en zijn wij het centrale aanspreekpunt voor de eindcontrole. Zo ontzorgen wij u van A tot Z voor uw asbestsanering. U bespaart zo ook kosten en vermijdt vertragingen. Bovendien wordt u ook ontzorgd op administratief gebied. Wij regelen namelijk zowel de verplichte meldingen bij de gemeente als de aanvraag van sloopvergunningen, en natuurlijk het op milieuvriendelijke wijze afvoeren van de asbesthoudende materialen.

Dakrenovatie na verwijderen asbest

Na het verwijderen van het asbestdak, worden er nieuwe dakpanelen van hoge kwaliteit geplaatst, die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Het assortiment van Muko Restyling is groot. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden uit diverse niet-geïsoleerde, maar ook volledig geïsoleerde dakpanelen, afhankelijk van waar uw bedrijfshal, loods of stal aan moet voldoen.

Gerenoveerde schuren manage in Duiven

Dak renoveren en verduurzamen

Uw asbestdak verwijderen is een uitgelezen kans om uw bedrijfspand ook direct te verduurzamen. Verduurzamen is tegenwoordig niet zozeer meer een optie, maar een must. De klimaatverandering verplicht namelijk tot het verlagen van de CO2 uitstoot en het inzetten van duurzame energiebronnen. Daarnaast stijgen de energieprijzen, waardoor er naar betaalbare alternatieven moet worden gezocht. Gelukkig worden er vanuit de overheid verschillende subsidies verstrekt en belastingvoordelen geboden die de overstap vergemakkelijken.

Muko Restyling kan u bijstaan bij het verkennen van de subsidiemogelijkheden en het aanvragen hiervan. Samen met u wordt gekeken op welke punten uw bedrijfspand kan verduurzamen en wat binnen uw budget past. Bij verduurzamen kunt u denken aan allerlei energiebesparende ingrepen. Een voorbeeld is het zorgen voor een betere isolatie door middel van HR-glas of het isoleren van de gevel en het dak. Ook kunt u kiezen voor duurzame verlichting door over te stappen op LED verlichting. Verder is het zorgen voor duurzame energie ook een mogelijkheid. Denkt u hierbij aan het installeren van warmtepompen, zonnepanelen of warmtewisselaars.

Asbestdak verwijderen én verduurzamen in heel Nederland

Muko Restyling is gevestigd in Gelderland, maar kan in heel Nederland asbestdaken verwijderen en bedrijfspanden direct verduurzamen. Wij komen graag bij u langs om uw asbestsanering te bespreken en opties om te renoveren en verduurzamen door te nemen, uiteraard rekening houdend met uw wensen en uw budget. Wij garanderen u dat wij een zeer scherpe offerte kunnen uitbrengen. Neemt u vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of het plannen van een afspraak.