06 – 53888869 info@muko-montage.nl
Selecteer een pagina

Een bedrijfshal is het visitekaartje van ieder bedrijf. Het pand wordt dagelijks gebruikt, waardoor het belangrijk is om de staat van het gebouw in optimale conditie te houden. Op deze manier kunnen alle dagelijkse werkzaamheden zonder problemen en oponthoud worden uitgevoerd. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een bedrijfshal toe is een renovatie. Zijn de wanden bijvoorbeeld slecht geïsoleerd, waardoor de energierekening hoog uitvalt? Het renoveren van de wanden is dan een goede oplossing die zowel de uitstraling van het pand als de energierekening ten goede komt. Bij het renoveren van een bedrijfshal zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Lees hier alles over het compleet renoveren van een bedrijfshal.

Waarom een bedrijfshal compleet renoveren?

De keuze voor het renoveren van een bedrijfshal kan verschillende redenen hebben. Soms is een renovatie pure noodzaak, bijvoorbeeld omdat het pand niet meer voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. Zo zijn er specifieke eisen waaraan een bedrijfshal moet voldoen met betrekking tot de brandveiligheid. In andere situaties is het van belang dat de uitstraling van een bedrijfshal verbeterd wordt. Is het schilderwerk bijvoorbeeld toe aan een opknapbeurt of moeten de raampartijen vernieuwd worden? Wanneer een bedrijfshal compleet gerenoveerd wordt, worden alle onderdelen van het pand meegenomen in de vernieuwing. De gevelbekleding, het installeren van nieuwe machines en het aanbrengen van isolatie dragen allemaal bij aan het totaalplaatje van een bedrijfshal.

Bedrijfshal renovatie Emmen - voor renovatie

Voor renovatie

Bedrijfshal renovatie Emmen - na renovatie

Na renovatie

De voordelen van een complete bedrijfshal renovatie

Het compleet van A tot Z renoveren van een bedrijfshal heeft verschillende voordelen. Naast een verbeterde uitstraling, draagt een renovatie ook bij aan de functionaliteit van het bedrijf. Een renovatie is immers een uitstekend moment om de huidige werksituatie te evalueren. Werken alle apparaten nog naar behoren en kan er iets verbeterd worden aan de indeling? Sluit de kleurstelling van de hal aan bij de bedrijfsidentiteit of kan er gekozen worden voor een andere kleur op de muren of vloer?

Verduurzaming en hogere waarde van een gerenoveerde bedrijfshal

Het renoveren van een bedrijfshal zorgt ook voor verduurzaming van een pand. Vooral in oudere bedrijfshallen, kunnen de wanden en vloeren namelijk slecht geïsoleerd zijn. Verwarming van de hal kan hierdoor erg prijzig zijn, omdat de warmte snel kan ontsnappen. Door een pand goed te isoleren, valt de energierekening lager uit en wordt er niet onnodig gestookt. Ook kiezen steeds meer bedrijven voor het plaatsen van zonnepanelen. In de agrarische sector worden de eisen voor verduurzaming met de jaren hoger, waardoor investeren in vergroening van een pand een verstandige keuze is. Ook buiten de agrarische sector loont het echter om zonnepanelen te plaatsen. Bij verkoop of verhuur is het sinds 2023 verplicht om mininaam energielabel C te hebben. Het label loopt van A tot G, waarbij A het groenst is. Het verduurzamen van een bedrijfspand heeft naast de fiscale voordelen, ook voordelen voor het verhogen van de waarde van een pand. Muko Restyling ondersteunt bedrijven in alle onderdelen van een renovatie, inclusief het aanvragen van de juiste vergunningen, asbestverwijdering en het plaatsen van zonnepanelen. Een complete renovatie van A tot Z dus.