Selecteer een pagina

Wilt u uw huidige bedrijfsruimte renoveren, maar komt u er tijdens de werkzaamheden achter dat er asbest op het dak zit? Dan is dat natuurlijk een behoorlijke schok. Asbest werd vroeger vaak gebruikt bij het bouwen van woningen, bedrijfsruimtes en stallen. Inmiddels weten we dat langdurige blootstelling aan asbest kan zorgen voor vervelende gezondheidsklachten en willen we er dus graag vanaf. Wanneer u uw gebouw gaat renoveren of slopen en er wordt asbest op uw dak geconstateerd, bent u wettelijk verplicht om dit te laten verwijderen.

Indien er asbest in een gebouw aanwezig is en er zijn verder geen plannen voor renovatie of sloop, dan is het niet verplicht om het asbest te verwijderen. Waar u wel rekening mee moet houden is het feit dat de verzekering de omgevingsschade niet dekt bij brand, storm of een andere calamiteit. U kunt met dit feit in uw achterhoofd een weloverwogen beslissing nemen of u toch zult overgaan tot het verwijderen van het asbest.

Bent u benieuwd hoe de verwijdering van asbest in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder. In dit artikel leggen we u uit hoe Muko Restyling u kan helpen bij het verwijderen van asbest.

Het opstellen van een asbestinventarisatie

Bij het verwijderen van asbest komen diverse gezondheidsrisico’s kijken. Om asbestverwijdering zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de overheid een duidelijk stappenplan opgesteld. De eerste stap is het opstellen van een asbestinventarisatie. Deze inventarisatie moet worden uitgevoerd door een bedrijf dat zich specialiseert in asbestverwijdering. In het rapport wordt onder andere vastgelegd hoeveel asbest er is aangetroffen en waar de asbest zit.

Het laten verwijderen van de asbest door een professioneel verwijderingsbedrijf

Wanneer het inventarisatierapport binnen is, kunt u een asbestverwijderingsbedrijf opdracht geven om alle asbest uit het dak te verwijderen. Het is belangrijk om deze werkzaamheden ook door professionele vakmensen te laten uitvoeren. Ook bij het verwijderen van asbest kunnen namelijk stoffen vrijkomen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Door de klus uit handen te geven aan professionals, beperkt u de risico’s voor zowel uzelf als uw omgeving.

Voor-na verwijderen asbest en renovatie dak loods

Muko Restyling draagt niet alleen zorg voor het verwijderen van de asbest in het dak, maar ook voor een veilige afvoer. Een schadelijke stof als asbest mag namelijk niet gewoon op de stortplaats worden gedumpt, maar moet naar speciale stortlocaties worden gebracht. Hier wordt het asbest ingepakt en afgedekt, zodat het geen verdere schade meer kan toebrengen.

De eindcontrole: is alle asbest echt verwijderd?

Na het verwijderen van de asbest, moet er opnieuw een controle plaatsvinden. Ditmaal om te kijken of er geen restanten zijn achtergebleven. Ook deze controle is wettelijke verplicht en moet worden uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf. Bij het verwijderen van asbest op daken zal de inspecteur doorgaans met het blote oog kunnen zien of alles is verwijderd. Werd er ook binnen asbest aangetroffen? Dan zullen er ook luchtmonsters moeten worden afgenomen. Een laboratorium zal deze luchtmonsters testen en goedkeuren. Pas na volledige goedkeuring van de inspectie, mag het gebouw weer worden betreden.

Asbest professioneel laten verwijderen door Muko Restyling

Muko Restyling is een officieel gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Dit betekent dat wij de asbest vakkundig en snel voor u kunnen verwijderen. Wij nemen u al het werk uit handen, zodat u zich nergens druk over hoeft te maken. Zo regelen we niet alleen onafhankelijke bedrijven voor de inspecties, maar handelen we ook de verplichte meldingen aan de gemeente af. Met onze jarenlange ervaring, zorgen wij ervoor dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van het gehele proces. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor het vervangen van een asbestdak.