06 – 53888869 info@muko-montage.nl
Selecteer een pagina

Als eigenaar van een bedrijfshal is het belangrijk om voortdurend na te denken over manieren om uw pand te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Een renovatie of restyling van uw bedrijfshal biedt een uitstekende gelegenheid om niet alleen de uitstraling te verbeteren, maar ook om duurzaamheid en een kostenbesparing te realiseren. Een van de meest effectieve manieren om deze doelen te bereiken, is door oude asbestdaken te vervangen door zonnepanelen. Dit heeft verschillende voordelen die zowel goed zijn voor het milieu als uw portemonnee. In deze blog leest u meer over het vervangen van een astbestdak voor zonnepanelen in bedrijfshallen.

Astbest verwijderen voor een gezondere werkomgeving

Asbest is een gevaarlijke stof die ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het vervangen van een asbestdak door zonnepanelen zorgt ervoor dat werknemers en klanten niet langer worden blootgesteld aan deze schadelijke vezels. Het creëert een veiligere werkomgeving en draagt zo bij aan de gezondheid van uw personeel en bezoekers. Bij het verwijderen van asbestdaken komen de meeste asbestvezels vrij, waardoor het van groot belang is dat dit met uiterste zorg en kennis gedaan wordt. Bij Muko Montage zetten wij de juiste vakmensen in die een astbestdak vakkundig kunnen verwijderen.

Bespaar op de energie met zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen op het dak van uw bedrijfshal biedt de mogelijkheid om zelf duurzame energie op te wekken. Zonnepanelen maken gebruik van zonlicht als hernieuwbare energiebron, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd. Hierdoor kunt u aanzienlijk besparen op energiekosten, vooral op de lange termijn. Op momenten dat de zonnepanelen meer energie produceren dan uw bedrijfshal nodig heeft, kan de overtollige energie terug worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Voor de geleverde energie ontvangt u een vergoeding, wat zal resulteren in een lagere energierekening.

Kom in aanmerking voor subsidies voor zonnepanelen

Door het vervangen van een asbestdak door zonnepanelen creëert u een win-winsituatie voor uw bedrijf. Naast besparen op de energiekosten, kunt u ook besparen op de investering van zonnepanelen. In Nederland kunt u als ondernemer namelijk in aanmerking komen voor verschillende subsidies en stimuleringsregelingen voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor wordt de oorspronkelijke investering verminderd, waardoor u nog sneller profijt kunt hebben van de financiële voordelen van zonnepanelen.

Dakrenovatie met isolatie en zonnepanelen

De Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Eén voorbeeld van een subsidie die ondernemers stimuleert om energiebesparende maatregelen te treffen, is de EIA. Dit is een fiscale regeling die ondernemers fiscaal voordeel biedt bij investeringen op het gebied van duurzame energie, waar zonnepanelen ook onder vallen. Door gebruik te maken van de EIA kunt u een deel van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, waardoor u belastingvoordeel heeft.

Verhoog de waarde van de bedrijfshal

Een renovatie of restyling van uw bedrijfshal met zonnepanelen zal de waarde van uw pand verhogen. Potentiële kopers of huurders zullen de duurzame energieopwekking en de kostenbesparingen waarderen, waardoor uw pand aantrekkelijker wordt op de markt.

Het vervangen van een astbestdak door zonnepanelen heeft dus verschillende voordelen die bijdragen aan een gezonde en veilige omgeving, plus de fiscale voordelen voor ondernemers. Benieuwd naar de mogelijkheden voor renovatie of restyling van uw bedrijfshal? Neem dan contact op met Muko Montage voor meer informatie. Wij helpen u graag bij het verwijderen van astbestdaken en vervangen deze voor zonnepanelen.