Selecteer een pagina

Staat een pand zoals een stal, loods of bedrijfshal lang leeg en ligt het pand in een gunstige omgeving? Dan kan een transformatie of renovatie een geschikte optie zijn. Met vastgoedtransformatie wordt een leegstaand bedrijfspand omgebouwd tot bijvoorbeeld een opslagloods of kantoorgebouw. Dit biedt vele voordelen, van een besparing van kosten tot een snellere realisatie van nieuwe bedrijfsruimten. Wat de voordelen van transformatie van vastgoed zijn, zetten we in dit artikel graag voor u op een rij.

De voordelen van transformatie van bedrijfsbouw

De transformatie van bedrijfsbouw zoals kantoren en bedrijfshallen is sneller en vaak zelfs goedkoper dan nieuwbouw. Bij vastgoed waar veel elementen intact kunnen blijven zijn de kosten namelijk opvallend lager. Een ander voordeel van de transformatie van vastgoed is dat het ervoor kan zorgen dat de energienota een stuk zal dalen. Kies bijvoorbeeld voor geïsoleerde panelen of schaf zonnepanelen aan. Doordat er gebruik wordt gemaakt van bestaande panden, is het bovendien een duurzame manier om extra kantoorruimte te creëren. Er is namelijk geen nieuwbouw nodig, wat ervoor zorgt dat er sneller werkplekken beschikbaar zijn.

Bedrijfsruimte moderniseren met verhoging dak - voor

Bedrijfsruimte moderniseren met verhoging dak - na

Welke panden zijn geschikt voor vastgoedtransformatie?

Het ene pand is beter geschikt voor vastgoedtransformatie dan het andere. Zo geeft u een derde van de leegstaande kantoren niet zo makkelijk een nieuwe bestemming, maar zijn onder andere leegstaande stallen, loodsen of bedrijfshallen zeer geschikt voor een transformatie. Dit komt doordat deze panden doorgaans in een gunstige omgeving liggen. Wilt u weten of uw vastgoed geschikt is voor een transformatie? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Redenen om een bedrijfspand te transformeren

De belangrijkste reden om een bedrijfspand te transformeren is dat er zo optimaal gebruik gemaakt kan worden van de beschikbaar ruimte. Er kan zo namelijk gemakkelijk een nieuwe bestemming aan worden gegeven, waardoor het (weer) volledig in gebruik kan worden genomen. Kleine renovaties, zoals het isoleren of schilderen van een bedrijfspand of het vervangen van de ramen, hebben als resultaat dat het pand een betere uitstraling krijgt en comfortabeler is om in te werken. Bij een totale renovatie zullen alle onderdelen van het bedrijfspand worden getransformeerd en kan de gehele indeling worden aangepast. Zo ziet het pand er niet alleen netjes uit, maar kan het eventueel een geheel nieuwe bestemming krijgen.

Restyling bedrijfsruimte - na restyling

Met een transformatie van uw bedrijfspand zorgt u er ook voor dat de uitstraling wordt verbeterd. U kunt bijvoorbeeld voor andere kleuren en materialen voor wanden en vloeren kiezen, bekijken of alle machines en andere apparatuur nog op de ideale werkplek staat en al dit soort zaken aanpassen. Daarnaast kunt u er tijdens het transformeren van het bedrijfspand ook voor kiezen om direct de verduurzaming aan te pakken. Kies bijvoorbeeld voor een betere isolatie, laat zonnepanelen plaatsen en laat een asbestcheck of -verwijdering uitvoeren. Bij Muko Restyling nemen we de volledige transformatie uit handen, van het aanvragen van vergunningen tot de vormgeving, de afbouw en zelfs de kleinste afwerkingen. Zo zorgen we voor een transformatie van A tot Z, waarbij we niet alleen de gewenste indeling en toepassing realiseren, maar ook de gehele uitstraling van het pand onder handen nemen.