Selecteer een pagina

Het verduurzamen van uw bedrijfspand biedt verschillende voordelen, zowel voor het milieu als voor uw energierekening. Muko Restyling helpt ondernemers met het realiseren van isolatie en renovatie van bedrijfshallen, zodat deze optimaal kunnen functioneren. Om energiebesparing landelijk te stimuleren, worden er provincie gebonden subsidies verstrekt waar u als ondernemer in deze regio’s aanspraak op kunt maken. Benieuwd welke regelingen dit precies zijn? In deze blog leest u meer over de diverse subsidies waar uw bedrijf voor in aanmerking kan komen.

Landelijke en regionale Energie-investeringsaftrek (EIA)

Een van de subsidies die beschikbaar is voor alle bedrijfsgebouwen in Nederland is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling is erop gericht om energiebesparing en verduurzaming te stimuleren. Onder de EIA vallen onder andere investeringen in isolatie voor bestaande constructies. Dit betekent dat u financiële voordelen kunt behalen wanneer u uw bedrijfshal beter isoleert, wat niet alleen de energie-efficiëntie verbetert, maar ook de maandelijkse energiekosten verlaagt.

Bedrijfshal renovatie Emmen - na renovatie

In sommige provincies zijn er nog meer kansen voor ondernemers die hun bedrijfshal willen restylen. Hier wordt de EIA namelijk verdubbeld voor specifieke projecten. Bovendien wordt er subsidie verstrekt voor extra isolatiemaatregelen. Dit betekent dat u niet alleen kunt profiteren van de landelijke EIA-regeling, maar ook van extra financiële steun op provinciaal niveau.

In Overijssel: asbest eraf, zon erin en maatschappelijk vastgoed isoleren

In de provincie Overijssel zijn er twee opvallende subsidieprogramma’s voor het renoveren van uw bedrijfshal. Ten eerste is er het “Asbest Eraf, Zon Erin” programma dat gericht is op het verwijderen van asbestdaken en het plaatsen van zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren op de lange termijn.

Daarnaast biedt Overijssel een stimuleringslening voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed, waaronder voor bedrijfshallen. Dit kan variëren van isolatiemaatregelen tot het installeren van energiezuinige verwarmingssystemen. Deze lening kan ondernemers helpen om duurzame verbeteringen voor een groenere bedrijfshal te financieren.

SNN- subsidie

De SNN-subsidie is een provinciale regeling die wordt aangeboden door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Deze subsidie is bedoeld om de isolatie van bedrijfshallen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe te bevorderen. Deze subsidies worden vanuit gemeenten, individuele provincies of in opdracht van het rijk uitgevoerd.

Dakpanelen stallen vervangen - na - met zonnepanelen

De exacte voorwaarden en bedragen van de SNN-subsidie kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke provincie waarin het pand zich bevindt, het type isolatieproject en de duurzaamheidsdoelen van de subsidie.

Op de website van de SNN vindt u de meest recente en specifieke informatie over de subsidies in de noordelijke provincies voor extra isolatie. Of raadpleeg de provinciale instanties die verantwoordelijk zijn voor de subsidieregeling om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt.

Landelijke investeringssubsidie voor duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Naast de provinciegebonden subsidies is er ook een landelijke regeling (de Investeringssubsidie) voor Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Deze regeling is gericht op het stimuleren van duurzame energiebronnen en energiebesparende maatregelen in bedrijfsgebouwen. Dit kan variëren van de installatie van warmtepompen tot zonneboilers en isolatie.

Bedrijfshal Restyling voor een positieve impact

Dankzij de beschikbare provincie gebonden subsidies en landelijke regelingen is het nu aantrekkelijker dan ooit om deze belangrijke stappen te zetten. Door slim gebruik te maken van de beschikbare subsidies, wordt het aanzienlijk voordeliger om uw bedrijfspand te verduurzamen. Zo zet Muko Restyling zich samen met u in voor een positieve impact op zowel onze bedrijfshallen als het klimaat.